MESTER és TANÍTVÁNYA

Tóth István: A természettudomány kutatásmódszertanának adaptációs lehetőségei 10-14 éves tanulók tudományos diákköri munkáinak megvalósításához
Megtekint...

Hasznos linkek

A projektet támogatták:

 

Nemzeti Tehetség Program

logo nemzeti tehetsegprogram

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

 emet  logo fekvo szines rgb png

 

Emberi Erőforrások Minisztériuma

logo emberi eroforrasok miniszteriuma

Aktuális

KGYTK országos döntő

2024. május 11. - Százhalombatta


A meghívó és program elérhető itt: Meghívó letöltése

 

További letöltések:

Versenykiírás 2023/2024-es tanév

Versenyszabályzat

Tóth Szilveszter: Biztonságos internetezés, avagy a számítógépünk és adataink védelme

rezume-tothszivleszeterAz internet nélkül nehezebb lenne megismerni a világot, óriási lehetőség a tanulásban, kapcsolatot tudunk tartani barátokkal, ismerősökkel, munkatársakkal, segíti, kényelmessé és gyorssá teszi a hivatalos ügyek intézését. Ugyanakkor számos előnye mellett veszélyes oldalai is vannak a kibervilágnak, melyre a legtöbb fiatal nincs felkészítve. A legfőbb probléma, hogy míg a digitális bennszülöttek ügyesen használják a digitális világ eszközeit, a világháló lehetőségeit, a közösségi oldalakat, addig a szülők többségének az is gondot okoz, hogy egy táblagépet vagy okos telefont hogyan kell bekapcsolni.

Kutató munkám során interneten és folyóiratokban böngésztem a témával kapcsolatosan, illetve iskolám tanulóival kérdőívet töltettem ki, melyeket feldolgoztam, majd elemeztem.

Célom volt, hogy a diáktársaimat is bevonjam a téma feldolgozásába, ezért szerveztem az ő számukra kétfordulós vetélkedőt. A hatvani rendőrkapitányság informatikusát hívtam meg, hogy február 5.-én tartson tájékoztatót, hogy milyen veszélyei vannak az internetnek.

Részletezem az internet árnyoldalit, különös tekintettel a jelszóvédelemre. Ismertetem a böngészők biztonsági beállításait.

Bemutatom a biztonságos internetezéssel foglalkozó online oldalakat, majd azt a szűrőprogramot, amely internetezés közben azokat a szavakat és kifejezéseket blokkolja, amely a gyermekek fejlődésére káros lehet, a szoftver új modulja pedig szűri a fotókat is.

Dolgozatom végén tanácsokat gyűjtök össze, hogy leginkább mire kell odafigyelni a kibernvilág használata során.