MESTER és TANÍTVÁNYA

Tóth István: A természettudomány kutatásmódszertanának adaptációs lehetőségei 10-14 éves tanulók tudományos diákköri munkáinak megvalósításához
Megtekint...

Hasznos linkek

A projektet támogatták:

 

Nemzeti Tehetség Program

logo nemzeti tehetsegprogram

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

 emet  logo fekvo szines rgb png

 

Emberi Erőforrások Minisztériuma

logo emberi eroforrasok miniszteriuma

Simon Gergő: Jégbe zárt jövő – Élőlények a mérnökök szolgálatában

rezume-simongergoSimon Gergő vagyok, a dombóvári APOK Belvárosi Általános Iskola Tagintézmény 8. osztályos tanulója. Idén először veszek részt tudományos diákköri kutatómunkában. Dolgozatom címe: Jégbe zárt jövő – Élőlények a mérnökök szolgálatában.

Felkészülésemet Markovits Edit segítette.

Előadásom a biológia és a technika kapcsolatán alapszik, lényegében a biológiai képződmények hasznos tulajdonságainak mesterséges megvalósítása a cél. A téma a béka és a hibernáció kapcsolatával fogott meg, majd kibővítettem, így már tartalmaz példákat a biomimetika gyakorlására.

Ennek az előadásnak a célja a biomimetika ismertetése, mely rengeteg különböző szakma gyakorlását tette lehetővé. Ez a tudomány kiterjed a gyógyászatra, az építészetre, az energiatermelésre, védelemre, képességeink hatékonyságának növelésére, utazás gyorsítására, kényelmesebbé tételére. Szerintem fontos, hogy mindenki megismerje, mert a még most is sok felfedezni való dolog van, amit felhasználhatunk. Minél több ember foglalkozik vele, annál hamarabb találhatunk fel hasznos dolgokat. Viszont a stafétát egyszer mindenkinek tovább kell adni, ezért fontos, hogy legyen utánpótlás, legyen kinek továbbadni a tudást, melyet megszereztünk.

Jövőbeli terveim ezen előadással kapcsolatban még nincsenek, mert én csak tanulmányozom a témát, szeretném felhívni más emberek figyelmét e ma is fontosnak számító dologra.