MESTER és TANÍTVÁNYA

Tóth István: A természettudomány kutatásmódszertanának adaptációs lehetőségei 10-14 éves tanulók tudományos diákköri munkáinak megvalósításához
Megtekint...

Hasznos linkek

A projektet támogatták:

 

Nemzeti Tehetség Program

logo nemzeti tehetsegprogram

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

 emet  logo fekvo szines rgb png

 

Emberi Erőforrások Minisztériuma

logo emberi eroforrasok miniszteriuma

Békési Lili: Az önfenntartást segítő otthoni gazdálkodás Böhönyén

rezume-bekesililiFelkészítő pedagógus: Dr. Szijártó Henrikné
Festetics Pál Általános és Alapfokú
Művészeti Iskola Böhönye

Az idei tanévben már negyedik alkalommal veszek részt a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciáján.

A nyári szünet után barátnőm, aki egyben osztálytársam is, örömmel mutatta a maguk által megtermelt paprikát, paradicsomot a szendvicsében. Elkezdtünk beszélgetni róla, hogy milyen nagyszerű érzés saját magunk által termelt zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani. Barátnőm elmesélte, hogy az önkormányzat segítségével jutottak vetőmagokhoz. Társalgásunk során fény derült arra, hogy nem csak ők részesültek ilyen juttatásban, hanem rajtuk kívül még számos család is. Mivel otthon nekem is van egy kialakított kiskertem és szeretek kertészkedéssel foglalkozni, úgy gondoltam utánanézek mi ez a program. Így aztán azokkal az emberekkel, akik részt vettek a program előkészítésében, lebonyolításában és végrehajtásában felvettem a kapcsolatot és próbáltam minél többet megtudni az önfenntartást elősegítő otthoni kertészkedési programról.

Úgy érzem az egész dolgozatom végső eredménye, hogy azt meg tudom fogalmazni, hogy ez az önfenntartást támogató természetbeni szociális juttatással elősegített otthoni gazdálkodás, kertészkedés bevált községünkben. Fontosnak tartom, hogy mindenki lépjen egyet előre a kitűzött cél felé. Tegyen a sorsáért mindenki!