MESTER és TANÍTVÁNYA

Tóth István: A természettudomány kutatásmódszertanának adaptációs lehetőségei 10-14 éves tanulók tudományos diákköri munkáinak megvalósításához
Megtekint...

Hasznos linkek

A projektet támogatták:

 

Nemzeti Tehetség Program

logo nemzeti tehetsegprogram

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

 emet  logo fekvo szines rgb png

 

Emberi Erőforrások Minisztériuma

logo emberi eroforrasok miniszteriuma

Hírek

Megjelent az ÉSZ 2017-es száma.
december 12.
Megjelent a 2017/18-as versenykiírás
szeptember 11.

Aktuális

Versenyszabályzat 2017/18-as tanév

 

 A regionális fordulókra meghívott tanulók névsora:

 

Budapest és környéke

Dél-Dunántúl

Duna-Tisza köze

Nyugat-Dunántúl

Tiszántúl

 

 A pályamunkák értékelését a meghívott tanulók a regionális fordulón, akik nem kaptak meghívást e-mailben fogják megkapni. 

 

A regionális fordulók időpontjai:

 

Karancslapujtő: 2018. április 17. kedd  Meghívó

Orosháza: 2018. április 18. szerda Meghívó

Százhalombatta: 2018. április 19. csütörtök Meghívó

Zalabér: 2018. április 20. péntek    Meghívó

Osztopán: 2018. április 19. csütörtök

 

A regionális fordulók előadásanyaga feltölthető!

 

KGYTK folyóirat

Tisztelt Olvasó!

Az Ékes Szilánkok, röviden az ÉSZ című online folyóirat megszületésének háttere az általános iskolákban folyó tudományos diákköri munka, betűnevén a KGYTK. A Zsolnai-féle tézist – az általános iskolai korosztály tudományra tanításáról - a gyakorlatba ültetve először a zalabéri kisiskolában próbálták ki. Ma már egy országos tehetséggondozó hálózatról beszélhetünk, mégpedig egy olyanról, amelyet a gyermek különösen kedvel. Hogy miért? Mert „arról írhat az ember, amiről akar, ami legjobban érdekli, mert ez egy élvezetes dolog, mert érdekes a választott téma, mert izgalmas valamibe belemerülni, mert kihívások elé állít, mert jó egy kicsit megszenvedni a sikerért, mert …”

A célunk, hogy mind többen érezzék személyes érintettségüket –diákként, felkészítőként, szülőként, támogatóként, a kultúrák, az értékek, az alkotások tisztelőjeként- a KGYTK jövőjéért, még szélesebb körű terjedéséért, színvonalának megőrzéséért, akár az emeléséért. Ezt szolgálná e lap is, hiszen várjuk mindazon pedagógusok, pedagógus jelöltek, más területen dolgozó szakemberek írásait, akik innovációról, kutatásról, pályázatról számolnak be, akik a tehetségígéretek felismerésén és fejlesztésén munkálkodnak; felkínálunk egy rovatot a diákoknak, a mentoraiknak, a műhelyfoglalkozások tervezőinek és megvalósítóinak, a tehetségpiac működtetőinek.

A félévente megjelenő ÉSZ a fenti témakörökben különböző műfajú (elemző cikk, recenzió, tanulmány, esszé stb.) felnőttek készítette írásokra, valamint tudományos és művészeti gyermekproduktumokra számít az alábbi címen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.