MESTER és TANÍTVÁNYA

Tóth István: A természettudomány kutatásmódszertanának adaptációs lehetőségei 10-14 éves tanulók tudományos diákköri munkáinak megvalósításához
Megtekint...

Hasznos linkek

A projektet támogatták:

 

Nemzeti Tehetség Program

logo nemzeti tehetsegprogram

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

 emet  logo fekvo szines rgb png

 

Emberi Erőforrások Minisztériuma

logo emberi eroforrasok miniszteriuma

KGYTK folyóirat

Tisztelt Olvasó!

Az Ékes Szilánkok, röviden az ÉSZ című online folyóirat megszületésének háttere az általános iskolákban folyó tudományos diákköri munka, betűnevén a KGYTK. A Zsolnai-féle tézist – az általános iskolai korosztály tudományra tanításáról - a gyakorlatba ültetve először a zalabéri kisiskolában próbálták ki. Ma már egy országos tehetséggondozó hálózatról beszélhetünk, mégpedig egy olyanról, amelyet a gyermek különösen kedvel. Hogy miért? Mert „arról írhat az ember, amiről akar, ami legjobban érdekli, mert ez egy élvezetes dolog, mert érdekes a választott téma, mert izgalmas valamibe belemerülni, mert kihívások elé állít, mert jó egy kicsit megszenvedni a sikerért, mert …”

A célunk, hogy mind többen érezzék személyes érintettségüket –diákként, felkészítőként, szülőként, támogatóként, a kultúrák, az értékek, az alkotások tisztelőjeként- a KGYTK jövőjéért, még szélesebb körű terjedéséért, színvonalának megőrzéséért, akár az emeléséért. Ezt szolgálná e lap is, hiszen várjuk mindazon pedagógusok, pedagógus jelöltek, más területen dolgozó szakemberek írásait, akik innovációról, kutatásról, pályázatról számolnak be, akik a tehetségígéretek felismerésén és fejlesztésén munkálkodnak; felkínálunk egy rovatot a diákoknak, a mentoraiknak, a műhelyfoglalkozások tervezőinek és megvalósítóinak, a tehetségpiac működtetőinek.

A félévente megjelenő ÉSZ a fenti témakörökben különböző műfajú (elemző cikk, recenzió, tanulmány, esszé stb.) felnőttek készítette írásokra, valamint tudományos és művészeti gyermekproduktumokra számít az alábbi címen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.