MESTER és TANÍTVÁNYA

Tóth István: A természettudomány kutatásmódszertanának adaptációs lehetőségei 10-14 éves tanulók tudományos diákköri munkáinak megvalósításához
Megtekint...

Hasznos linkek

A projektet támogatták:

 

Nemzeti Tehetség Program

logo nemzeti tehetsegprogram

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

 emet  logo fekvo szines rgb png

 

Emberi Erőforrások Minisztériuma

logo emberi eroforrasok miniszteriuma

Aktuális

 

Versenykiírás 2020/2021

 

Tisztelt KGYTK-s Diákok, felkészítő Pedagógusok, Szülők!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a XX. jubileumi KGYTK-s versenyt digitális formában rendezzük meg. Abban az esetben, ha a COVID 19 járványügyi helyzet 2021. májusában megszűnik, a döntőt személyes részvétellel bonyolítjuk le.
 
Azoknak a tanulóknak, akik az előző évben elkészített pályamunkával szeretnének a versenyen részt venni, az idei versenyre újra jelentkezniük kell.
 

  

Kiss Albert a KGYTK TT elnöke

 

Kovács Gáborné: A mentorpedagógus KGYTK-s munkája (Osztopán)

A mentorpedagógus KGYTK-s munkája

rkv7

Iskolánkban dolgozó állandó pedagógus létszám 5 fő. Közülük ketten két éve, egy pedagógus 3 éve és ketten több mint öt éve készítenek fel diákokat a KGYTK-ra.

rkv8

Kollégáink közül ketten, a tanórán és a tanórán kívüli tanulási folyamatokban végzik a kreatív ismeretszerzés tanítását, nagyrészt önállóan.

rkv9

Diskurzust a tanítványokkal a tudomány bizonyított vagy bizonyításra váró feltételezésekről általában a KGYTK-s felkészítéskor végeznek.

rkv10

Az iskola pedagógusainak nagy része vállal 9-10 éves gyermekekkel tudományos munkát.

rkv11

Rendszeresen beszélgetünk a KGYTK-s munkáról, adott állapotáról, problémáiról.

rkv12

Intézményünkben nem jellemző, hogy pedagógiai kutatást folytatnak a pedagógusok. Egy kollégánk kapott KGYTK-s Mester és Tanítványa Díjat. Jól esett neki, hogy elismerték a munkáját.

rkv13
Jellemző iskolánkban, a régióban, hogy egy felkészítő egy vagy két tanítványt segít a KGYTK-s pályamunka elkészítésében. Ebben a tanévben egyéb elfoglaltságok miatt – a 6 pályamunka elkészítésében egy felkészítő segített a tanulóknak. Jellemző intézményünkre, hogy tanulóinak nagy része hátrányos helyzetű (HHH vagy HH ) .

rkv14
Úgy gondoljuk, hogy a szorgalmas és érdeklődő SNI-s diákoknak is lehetőséget kell biztosítani a kutató munkában.
Intézményünk a dél-dunántúli régióhoz tartozik.

Kovács Gáborné
régiókoordinátor