MESTER és TANÍTVÁNYA

Tóth István: A természettudomány kutatásmódszertanának adaptációs lehetőségei 10-14 éves tanulók tudományos diákköri munkáinak megvalósításához
Megtekint...

Hasznos linkek

A projektet támogatták:

 

Nemzeti Tehetség Program

logo nemzeti tehetsegprogram

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

 emet  logo fekvo szines rgb png

 

Emberi Erőforrások Minisztériuma

logo emberi eroforrasok miniszteriuma

Aktuális

 

 

Versenykiírás 2023/2024-es tanév

Versenyszabályzat

 

 

Az előadásokról készített videófelvételek megosztásának határideje: április 17. szerda.

A megosztás helye: kutatogyerekek@gmail.com

 

 

Képgaléria

A Budapesten rendezett módszertani konferencia szervezője a KGYTK Tehetségsegítő Tanács, ennek székhelye a zalabéri iskola. Ebben az intézményben működik az Esély és ösztönzés komplex tehetséggondozó modell, amelynek része - a pedagógiai szempontból ugyancsak izgalmas terület- a kiváló minősítésű képzőművészeti tanszak. Egy valódi festői közösség tevékenykedik itt, amely közösség szívesen fogalmaz meg a vizualitás nyelvén közös értékeket az életéről, tágabb és szűkebb, egyénileg értelmezett világáról. Tanáruk, Cseh Németh László, így összegezte céljaikat:

  • Az egyéni és a közös gondolkodás ideákról, valóságról, általánosított tételekről, lehetőségekről a képi megfogalmazás jegyében; legfontosabb fejlesztési területek: vizuális látás, ábrázolás, kreativitás.
  • Az érzelmi intelligencia fejlesztése, a „napkeleti bölcselet” és a „napnyugati kreativitás” hagyományainak és lehetőségeinek egyéni képességhez és életkorhoz szabottan való megjelenítése.
  • A képzőművészet égisze alatt a nemzeti és az európai önazonosságtudat fejlesztése szintén személyre szabottan.

A tanszakosok e tanév év végi tárlatából válogattunk szebbnél szebb alkotásokat.